Pyszne roladki Oreo

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych roladek z ciasteczkami Oreo. Doskonale sprawdzą się jako deser.

Pyszne roladki Oreo
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne roladki Oreo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ubij jajka na ciemnożółtą pianę, a następnie dodaj cukier, kawę i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Dobrze wymieszaj za pomocą miksera.
    Ubij jajka na ciemnożółtą pianę, a następnie dodaj cukier, kawę i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Dobrze wymieszaj za pomocą miksera.
  2. W misce wymieszaj ze sobą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
    W misce wymieszaj ze sobą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
  3. Powstałą mieszankę dodawaj stopniowo do wcześniej przygotowanej masy, cały czas miksując. Kiedy składniki dobrze się ze sobą połączą, wyłącz mikser.
    Powstałą mieszankę dodawaj stopniowo do wcześniej przygotowanej masy, cały czas miksując. Kiedy składniki dobrze się ze sobą połączą, wyłącz mikser.
  4. Powstałą masę rozłóż równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 8 minut.
    Powstałą masę rozłóż równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 8 minut.
  5. Po 8 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Ostrożnie odklej ciasto od papieru i przełóż je na arkusz papieru posypanego 1/4 szklanki cukru pudru. Zawiń w rulon i odłóż na bok, aby ostygło.
    Po 8 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Ostrożnie odklej ciasto od papieru i przełóż je na arkusz papieru posypanego 1/4 szklanki cukru pudru. Zawiń w rulon i odłóż na bok, aby ostygło.
  6. Za pomocą miksera ubij 3/4 szklanki śmietanki 18%, a następnie cały czas miksując, stopniowo dodawaj cukier puder i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Na koniec dodaj 12 pokruszonych ciasteczek Oreo i wymieszaj na małych obrotach miksera.
    Za pomocą miksera ubij 3/4 szklanki śmietanki 18%, a następnie cały czas miksując, stopniowo dodawaj cukier puder i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Na koniec dodaj 12 pokruszonych ciasteczek Oreo i wymieszaj na małych obrotach miksera.
  7. Rozwiń rulon z wcześniej zawiniętym ciastem i wylej na nie przygotowaną masę z ciasteczkami Oreo. Zawiń ciasto w roladę.
    Rozwiń rulon z wcześniej zawiniętym ciastem i wylej na nie przygotowaną masę z ciasteczkami Oreo. Zawiń ciasto w roladę.
  8. W miseczce wymieszaj ze sobą 1/2 szklanki śmietanki 18% i roztopioną gorzką czekoladę.
    W miseczce wymieszaj ze sobą 1/2 szklanki śmietanki 18% i roztopioną gorzką czekoladę.
  9. Polej roladę z wierzchu czekoladową mieszanką i posyp ją z wierzchu 2 posiekanymi ciasteczkami Oreo. Umieść roladę w lodówce na minimum 3 godziny.
    Polej roladę z wierzchu czekoladową mieszanką i posyp ją z wierzchu 2 posiekanymi ciasteczkami Oreo. Umieść roladę w lodówce na minimum 3 godziny.
  10. Po 3 godzinach wyjmij roladę z lodówki i pokrój ją na mniejsze kawałki.
    Po 3 godzinach wyjmij roladę z lodówki i pokrój ją na mniejsze kawałki.
  11. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×