Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Roladki schabowe z kiszoną kapustą to pomysł na genialny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Selery do tego przepisy przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach
Składniki:
PorcjeFarsz
- 3 łyżki olej roślinny
- 200 g kiszona kapusta
- 250 g pieczarki
- 1 szt. cebula
- 4 plastry schabowe
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 2 szt. seler mały
- 4 łyżki olej roślinny
Sos
- 3 łyżki mąka pszenna
- 1 łyżka musztarda dijon
- 300 ml mleko
- 1,5 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpoczynamy od przygotowania farszu. W tym celu połącz na patelni: cebulę, pieczarki, kiszoną kapustę, sól oraz pieprz.
- Przygotowany farsz umieść na rozbitym i doprawionym plastrze schabowego, po czym zwiń w roladkę. Następnie podsmaż na patelni i odstaw na bok.
- Przy pomocy zoodlera przygotuj selery, nadając im genialny wygląd.
- Na tej samej patelni, na której smażyłaś roladki, przygotuj sos. Tym razem wymieszaj: mąkę pszenną, mleko, musztardę dijon, sól oraz pieprz.
- Przełóż zoodlowane selery do formy do pieczenia i dopraw je solą. Na wierzchu umieść wcześniej przygotowane roladki.
- Teraz polej danie sosem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze