PrzepisDania główneRoladki schabowe z kiszoną kapustą

Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Roladki schabowe z kiszoną kapustą
Pyszności
17.02.2021 17:00, aktualizacja: 18.02.2021 13:23

Roladki schabowe z kiszoną kapustą to pomysł na genialny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Selery do tego przepisy przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 3 łyżki olej roślinny
  2. 200 g kiszona kapusta
  3. 250 g pieczarki
  4. 1 szt. cebula
  5. 4 plastry schabowe
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 2 szt. seler mały
  2. 4 łyżki olej roślinny

Sos

  1. 1 łyżka musztarda dijon
  2. 300 ml mleko
  3. 1,5 łyżeczki sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz
  5. 3 łyżki mąka pszenna

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania farszu. W tym celu połącz na patelni: cebulę, pieczarki, kiszoną kapustę, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Przygotowany farsz umieść na rozbitym i doprawionym plastrze schabowego, po czym zwiń w roladkę. Następnie podsmaż na patelni i odstaw na bok.

Obraz

3. Przy pomocy zoodlera przygotuj selery, nadając im genialny wygląd.

Obraz

4. Na tej samej patelni, na której smażyłaś roladki, przygotuj sos. Tym razem wymieszaj: mąkę pszenną, mleko, musztardę dijon, sól oraz pieprz.

Obraz

5. Przełóż zoodlowane selery do formy do pieczenia i dopraw je solą. Na wierzchu umieść wcześniej przygotowane roladki.

Obraz

6. Teraz polej danie sosem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także