Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Farsz
Dodatki
Sos
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania farszu. W tym celu połącz na patelni: cebulę, pieczarki, kiszoną kapustę, sól oraz pieprz.
  2. Przygotowany farsz umieść na rozbitym i doprawionym plastrze schabowego, po czym zwiń w roladkę. Następnie podsmaż na patelni i odstaw na bok.
  3. Przy pomocy zoodlera przygotuj selery, nadając im genialny wygląd.
  4. Na tej samej patelni, na której smażyłaś roladki, przygotuj sos. Tym razem wymieszaj: mąkę pszenną, mleko, musztardę dijon, sól oraz pieprz.
  5. Przełóż zoodlowane selery do formy do pieczenia i dopraw je solą. Na wierzchu umieść wcześniej przygotowane roladki.
  6. Teraz polej danie sosem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!