PrzepisŚniadaniePyszne śniadaniowe roladki z marchewką, cebulą i szczypiorkiem
Pyszne śniadaniowe roladki z marchewką, cebulą i szczypiorkiem
Ala Krauzowicz
11.12.2016 17:01, aktualizacja: 30.11.2017 15:45Jeżeli chcesz urozmaicić swoje śniadania, ale nie masz na to pomysłu, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule zobaczysz, jak wykonać śniadaniowe roladki jajeczne z marchewką, cebulą i szczypiorkiem.
Składniki:
- 4 szt. jajka
- 1 łyżka mleko
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 łyżki marchewka drobno posiekana
- 2 łyżki cebula drobno posiekana
- 2 łyżki szcypiorek posiekany
- pieprz
- olej roślinny
Sposób przygotowania:
1. Do miski wbij 4 jajka, dodaj do nich 1 łyżkę mleka i 1/2 łyżeczki soli. Dobrze rozmieszaj. Przygotowaną mieszankę przelej do miski przez sitko.
2. Do miski dodaj także posiekaną marchewkę, cebulę, szczypiorek i pieprz. Wymieszaj.
3. Nasmaruj patelnię olejem roślinnym i rozgrzej ją. Na patelnię wlej połowę mieszanki i podsmażaj. Kiedy będzie w połowie gotowa, zawiń w rulon i przesuń go na prawą stronę patelni. Z lewej strony patelni wlej połowę pozostałą ilość mieszanki i ponownie podsmażaj, a następnie zwiń w rulon. Powtórz tę samą czynność jeszcze raz. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
4. Powstały rulon pokrój na roladki.
5. Przełóż gotowe roladki na talerz.
6. Smacznego!