Roladki szpinakowe

Tym razem połączyliśmy ze sobą makaron i szpinak, dzięki czemu udało się nam uzyskać nietypowe, a zarazem przepyszne roladki. Ślina cieknie na sam widok!

Roladki szpinakowe10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki szpinakowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: jajko, ricottę, szpinak podsmażony, mozarellę, parmezan, pesto, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajko, ricottę, szpinak podsmażony, mozarellę, parmezan, pesto, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Przygotowany farsz ułóż na makaronie i zwiń go w rulon.
    Przygotowany farsz ułóż na makaronie i zwiń go w rulon.
  3. Do sosu beszamelowego dodaj pesto i dokładnie wymieszaj.
    Do sosu beszamelowego dodaj pesto i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozprowadź sos na dnie naczynia. Następnie ułóż makaronowe roladki. Przykryj je kolejną warstwą sosu i posyp serami.
    Rozprowadź sos na dnie naczynia. Następnie ułóż makaronowe roladki. Przykryj je kolejną warstwą sosu i posyp serami.
  5. Naczynie przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 25 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku. Usuń folię i zapiekaj ruloniki jeszcze przez 5 minut.
    Naczynie przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 25 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku. Usuń folię i zapiekaj ruloniki jeszcze przez 5 minut.
  6. To wszystko!
    To wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×