Roladki szpinakowe

Tym razem połączyliśmy ze sobą makaron i szpinak, dzięki czemu udało się nam uzyskać nietypowe, a zarazem przepyszne roladki. Ślina cieknie na sam widok!
Składniki:
Porcje- 1 szt. jajko
- 2 szkl. ricotta
- 5 łyżek szpinak podsmażony
- 2 szkl. mozarella
- 1/2 szkl. parmezan
- 5 łyżek pesto
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 10 szt. makaron lasagne
- 2 szkl. sos beszamelowy
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: jajko, ricottę, szpinak podsmażony, mozarellę, parmezan, pesto, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
- Przygotowany farsz ułóż na makaronie i zwiń go w rulon.
- Do sosu beszamelowego dodaj pesto i dokładnie wymieszaj.
- Rozprowadź sos na dnie naczynia. Następnie ułóż makaronowe roladki. Przykryj je kolejną warstwą sosu i posyp serami.
- Naczynie przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 25 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku. Usuń folię i zapiekaj ruloniki jeszcze przez 5 minut.
- To wszystko!
Komentarze