Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych roladek szpinakowych z wędzonym łososiem.

1 PORCJA: 240 g

Kalorie: 280 kcal
Białka: 28 g
Węglowodany: 14 g
Błonnik: 2 g
Tłuszcze: 12 g

Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Liście szpinaku wymieszaj wraz z 3 łyżkami oleju ryżowego. Następnie przełóż je do blendera i zmiksuj.
    Liście szpinaku wymieszaj wraz z 3 łyżkami oleju ryżowego. Następnie przełóż je do blendera i zmiksuj.
  2. Białka wraz z 1/2 łyżeczki soli ubij na sztywną pianę. Następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodaj żółtka i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na niskich obrotach miksera dodaj mąkę i zmielony szpinak. Miksuj, aż składniki się połączą.
    Białka wraz z 1/2 łyżeczki soli ubij na sztywną pianę. Następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodaj żółtka i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na niskich obrotach miksera dodaj mąkę i zmielony szpinak. Miksuj, aż składniki się połączą.
  3. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia, a na papierze równomiernie rozsmaruj przygotowaną masę szpinakową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 17 minut.
    Na blaszce rozłóż papier do pieczenia, a na papierze równomiernie rozsmaruj przygotowaną masę szpinakową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 17 minut.
  4. Po 17 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Weź arkusz papieru do pieczenia i nasmaruj go olejem ryżowym. Następnie, delikatnie odklej upieczoną masę szpinakową od papieru, przełóż ją na natłuszczony arkusz papieru, zwiń w rulon i odłóż na bok.
    Po 17 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Weź arkusz papieru do pieczenia i nasmaruj go olejem ryżowym. Następnie, delikatnie odklej upieczoną masę szpinakową od papieru, przełóż ją na natłuszczony arkusz papieru, zwiń w rulon i odłóż na bok.
  5. W miseczce dokładnie wymieszaj ze sobą serek kanapkowy, czosnek, sól i pieprz.
    W miseczce dokładnie wymieszaj ze sobą serek kanapkowy, czosnek, sól i pieprz.
  6. Kiedy ciasto szpinakowe ostygnie, rozwiń rulon i równomiernie nasmaruj je przygotowaną mieszanką z serka kanapkowego, a następnie ułóż na nim kawałki wędzonego łososia. Zawiń ciasto w roladę i umieść ją w lodówce na minimum 30 minut.
    Kiedy ciasto szpinakowe ostygnie, rozwiń rulon i równomiernie nasmaruj je przygotowaną mieszanką z serka kanapkowego, a następnie ułóż na nim kawałki wędzonego łososia. Zawiń ciasto w roladę i umieść ją w lodówce na minimum 30 minut.
  7. Po 30 minutach wyjmij rulon z lodówki i pokrój go na roladki.
    Po 30 minutach wyjmij rulon z lodówki i pokrój go na roladki.
  8. I gotowe. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×