Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie roladek wołowych szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym.

Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do zmielonej wołowiny dodaj czosnek, pietruszkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Do zmielonej wołowiny dodaj czosnek, pietruszkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na folii aluminiowej i wygładź jej wierzch.
    Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na folii aluminiowej i wygładź jej wierzch.
  3. Na mięsnej masie układaj kolejno:
  4. plastry szynki
    plastry szynki
  5. starty ser żółty
    starty ser żółty
  6. liście szpinaku
    liście szpinaku
  7. Całość zwiń w rulon i zawiń go w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
    Całość zwiń w rulon i zawiń go w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
  8. Po 60 minutach odwiń rulon z folii aluminiowej i polej z wierzchu sosem pomidorowym. Włóż do piekarnika na dodatkowe 15 minut.
    Po 60 minutach odwiń rulon z folii aluminiowej i polej z wierzchu sosem pomidorowym. Włóż do piekarnika na dodatkowe 15 minut.
  9. Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
    Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
  10. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×