Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym
Dania
Lunch
,
Obiad
,
Przekąski
Składniki
1
kg
wołowina
zmielona
3
ząbki
czosnek
przeciśnięty przez praskę
1
pęczek
natka pietruszki
posiekana
2
szt.
jajka
3/4
szklanki
bułka tarta
sól
pieprz
100
g
szynka babuni
w plastrach
ser żółty
starty
2
szklanki
liście szpinaku
sos pomidorowy
Sposób przygotowania
Do zmielonej wołowiny dodaj czosnek, pietruszkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na folii aluminiowej i wygładź jej wierzch.
Na mięsnej masie układaj kolejno:
plastry szynki
starty ser żółty
liście szpinaku
Całość zwiń w rulon i zawiń go w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
Po 60 minutach odwiń rulon z folii aluminiowej i polej z wierzchu sosem pomidorowym. Włóż do piekarnika na dodatkowe 15 minut.
Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
Smacznego!