Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do zmielonej wołowiny dodaj czosnek, pietruszkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na folii aluminiowej i wygładź jej wierzch.
  3. Na mięsnej masie układaj kolejno:
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. plastry szynki
  5. starty ser żółty
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. liście szpinaku
  7. Całość zwiń w rulon i zawiń go w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Po 60 minutach odwiń rulon z folii aluminiowej i polej z wierzchu sosem pomidorowym. Włóż do piekarnika na dodatkowe 15 minut.
  9. Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  10. Smacznego!