×

Roladki z bakłażana z mozzarellą

Pomysłów na pyszne przekąski w ciekawym wydaniu u nas zawsze pod dostatkiem. Tym razem mamy dla Ciebie roladki z bakłażana z mozzarellą 😍  Będzie smacznie i oryginalnie jednocześnie ❤️

Doskonałym uzupełnieniem do bakłażanowych przekąsek będzie Martini Fiero połączone z tonikiem.

Zobacz także: Koreczki z grillowanym melonem

Roladki z bakłażana z mozzarellą10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z bakłażana z mozzarellą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Pasta
Pozostałe składniki
Składniki na drinka z Martini Fiero

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pasty. W tym celu połącz w blenderze: suszone pomidory w oleju, suszone śliwki, liście bazylii, słodką paprykę, chili, sól oraz pieprz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania pasty. W tym celu połącz w blenderze: suszone pomidory w oleju, suszone śliwki, liście bazylii, słodką paprykę, chili, sól oraz pieprz.
  2. Teraz podziel bakłażana w cienkie plastry (jak na zdjęciu poniżej). Po czym podsmaż je na patelni.
    Teraz podziel bakłażana w cienkie plastry (jak na zdjęciu poniżej). Po czym podsmaż je na patelni.
  3. Na tak przygotowanych plastrach bakłażana rozprowadź pastę z blendera, plastry szynki parmeńskiej i kawałki mozzarelli. Teraz zwiń całość w rulonik i zabezpiecz przy pomocy drewnianego patyczka lub wykałaczki.
    Na tak przygotowanych plastrach bakłażana rozprowadź pastę z blendera, plastry szynki parmeńskiej i kawałki mozzarelli. Teraz zwiń całość w rulonik i zabezpiecz przy pomocy drewnianego patyczka lub wykałaczki.
  4. Przekąski z bakłażana wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Przekąski z bakłażana wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj pyszne drinki na bazie Martini Fiero. Najpierw umieść w kieliszku lód. A następnie dodaj wcześniej wspomniany alkohol i tonik (50:50).
    W międzyczasie przygotuj pyszne drinki na bazie Martini Fiero. Najpierw umieść w kieliszku lód. A następnie dodaj wcześniej wspomniany alkohol i tonik (50:50).
  6. Pracując nad drinkiem, nie zapomnij również o plastrach pomarańczy.
    Pracując nad drinkiem, nie zapomnij również o plastrach pomarańczy.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

roladki z cukinii z ricottą

Roladki z cukinii z ricottą

Roladki z cukinii z ricottą to nasz tajny przepis na udaną przekąskę imprezową. Kiedy je serwujemy, nasi goście zawsze proszą o recepturę. U Ciebie będzie tak samo 😍 Idealnym uzupełnieniem do naszych pysznych roladek jest koktajl Martini Fiero i Tonik. Zobacz także: Kuleczki drożdżowe w przyprawach

roladki z indyka z pieczarkami

Roladki z indyka z pieczarkami

Roladki z indyka z pieczarkami przygotowaliśmy na ziemniaczanych gniazdkach. Takiemu obiadowi nie odmówi nawet największy niejadek. Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Pieczone udka i makaron z batatów

roladki z łososia ze szparagami

Roladki z łososia ze szparagami

Roladki z łososia ze szparagami i serową mieszanką z dodatkiem bazylii to prawdziwy strzał w 10 👍  Zgłodniejesz od samego patrzenia 😊 Dzisiejszy obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Zapiekanka z kapustą z dodatkiem jabłka

roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką i pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać! Warzywa do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Carbonara z zoodlowanej cukinii

bakłażan w panierce

Bakłażan w panierce

Bakłażan w naszej kuchni przeszedł dziś ogromną metamorfozę. Przygotowaliśmy go w panierce i był to strzał w 10! Tego nie można przegapić 😉 Zobacz także: Gołąbki w panierce

zapiekany bakłażan w sosie marinara

Zapiekany bakłażan w sosie marinara

Dziś przygotowaliśmy prawdziwą ucztę. W roli głównej wystąpi bakłażan, którego najpierw nafaszerowaliśmy pomidorem i mozzarellą, a następnie zapiekliśmy w domowej roboty sosie marinara. Ślinka cieknie od samego patrzenia! W przygotowaniu idealnego sosu pomógł nam blender próżniowy marki Philips. Zobacz także: Łososiowa tarta z serduszkami

zamknij