Roladki z cukinii z ricottą

roladki z cukinii z ricottą

Roladki z cukinii z ricottą to nasz tajny przepis na udaną przekąskę imprezową. Kiedy je serwujemy, nasi goście zawsze proszą o recepturę. U Ciebie będzie tak samo 😍

Idealnym uzupełnieniem do naszych pysznych roladek jest koktajl Martini Fiero i Tonik.

Zobacz także: Kuleczki drożdżowe w przyprawach

Roladki z cukinii z ricottą12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z cukinii z ricottą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Pozostałe składniki
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz w misce: ricottę, parmezan, sól, pieprz i skórkę z cytryny (starta na tarku).
    Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz w misce: ricottę, parmezan, sól, pieprz i skórkę z cytryny (starta na tarku).
  2. Następnie podziel cukinię na cienkie paski. Zgrilluj je, pamiętając o oliwie z oliwek oraz soli.
    Następnie podziel cukinię na cienkie paski. Zgrilluj je, pamiętając o oliwie z oliwek oraz soli.
  3. Na każdym plastrze cukinii rozprowadź serową mieszankę. W górnej części ułóż liść bazylii i suszonego pomidora, po czym zwiń w rulonik.
    Na każdym plastrze cukinii rozprowadź serową mieszankę. W górnej części ułóż liść bazylii i suszonego pomidora, po czym zwiń w rulonik.
  4. Czas na koktajle. Aby je przygotować, umieść w szkle kostki lodu. Następnie wypełnij kieliszki Martini Fiero i tonikiem w proporcji 1:1.
    Czas na koktajle. Aby je przygotować, umieść w szkle kostki lodu. Następnie wypełnij kieliszki Martini Fiero i tonikiem w proporcji 1:1.
  5. Na koniec dodaj po plastrze pomarańczy. Smacznego!
    Na koniec dodaj po plastrze pomarańczy. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×