Roladki z cukinii z ricottą

Roladki z cukinii z ricottą to nasz tajny przepis na udaną przekąskę imprezową. Kiedy je serwujemy, nasi goście zawsze proszą o recepturę. U Ciebie będzie tak samo 😍
Idealnym uzupełnieniem do naszych pysznych roladek jest koktajl Martini Fiero i Tonik.
Zobacz także: Kuleczki drożdżowe w przyprawach
Składniki:
PorcjeFarsz
Pozostałe składniki
- 2 szt. cukinia
- 1/4 szkl. oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 12 szt. liście bazylii
- 12 szt. suszone pomidory
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik
- 100 ml Martini Fiero
- 100 ml tonik
- kilka kostek lód
- 1 plaster pomarańcza
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz w misce: ricottę, parmezan, sól, pieprz i skórkę z cytryny (starta na tarku).
- Następnie podziel cukinię na cienkie paski. Zgrilluj je, pamiętając o oliwie z oliwek oraz soli.
- Na każdym plastrze cukinii rozprowadź serową mieszankę. W górnej części ułóż liść bazylii i suszonego pomidora, po czym zwiń w rulonik.
- Czas na koktajle. Aby je przygotować, umieść w szkle kostki lodu. Następnie wypełnij kieliszki Martini Fiero i tonikiem w proporcji 1:1.
- Na koniec dodaj po plastrze pomarańczy. Smacznego!
Komentarze