Roladki z indyka w chrupiącej panierce

Roladki z indyka w chrupiącej panierce wypełniliśmy po brzegi pysznym farszem. Do tego podaliśmy je z zakręconymi ziemniakami, tworząc idealną kombinację smakową!



Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Kęski z kurczaka z batatami
Składniki:
PorcjeFarsz do roladek
- 1/4 szt. cebula
- 6 szt. pieczarki
- 1/2 szt. czerwona papryka
- 1/2 szkl. kukurydza
- 1/2 szkl. mozzarella
- 1/4 szkl. natka pietruszki
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Roladki
- 5 plastrów sznycle z indyka
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka tymianek
- 1 łyżeczka cebula granulowana
Panierka
- 1 szkl. mąka
- 4 szt. jajka
- 2 szkl. płatki śniadaniowe
Ziemniaki
- 5 szt. ziemniaki
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2 łyżki oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę.
- Przełóż mieszankę do miski, po czym dodaj do niej kukurydzę, natkę pietruszki, mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Rozbij sznycle z indyka, po czym dopraw mięso przy pomocy: soli, pieprzu, suszonego czosnku, granulowanej cebuli i tymianku. Ułóż na każdym kawałku trochę farszu, po czym zwiń w roladkę.
- Następnie obtocz każdą roladkę w mące, roztrzepanych jajkach i płatkach kukurydzianych. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
- Po czym połącz je z oliwą z oliwek oraz przyprawami. Przełóż ziemniaki do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze