Roladki z indyka w chrupiącej panierce

roladki z indyka w chrupiącej panierce

Roladki z indyka w chrupiącej panierce wypełniliśmy po brzegi pysznym farszem. Do tego podaliśmy je z zakręconymi ziemniakami, tworząc idealną kombinację smakową!

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Kęski z kurczaka z batatami

Roladki z indyka w chrupiącej panierce4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z indyka w chrupiącej panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz do roladek
Roladki
Panierka
Ziemniaki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę.
    Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę.
  2. Przełóż mieszankę do miski, po czym dodaj do niej kukurydzę, natkę pietruszki, mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Przełóż mieszankę do miski, po czym dodaj do niej kukurydzę, natkę pietruszki, mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozbij sznycle z indyka, po czym dopraw mięso przy pomocy: soli, pieprzu, suszonego czosnku, granulowanej cebuli i tymianku. Ułóż na każdym kawałku trochę farszu, po czym zwiń w roladkę.
    Rozbij sznycle z indyka, po czym dopraw mięso przy pomocy: soli, pieprzu, suszonego czosnku, granulowanej cebuli i tymianku. Ułóż na każdym kawałku trochę farszu, po czym zwiń w roladkę.
  4. Następnie obtocz każdą roladkę w mące, roztrzepanych jajkach i płatkach kukurydzianych. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie obtocz każdą roladkę w mące, roztrzepanych jajkach i płatkach kukurydzianych. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
    W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
  6. Po czym połącz je z oliwą z oliwek oraz przyprawami. Przełóż ziemniaki do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Po czym połącz je z oliwą z oliwek oraz przyprawami. Przełóż ziemniaki do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×