PrzepisDania główneRoladki z indyka w chrupiącej panierce

Roladki z indyka w chrupiącej panierce

Roladki z indyka w chrupiącej panierce
Pyszności
23.08.2021 16:00, aktualizacja: 29.08.2021 10:24

Roladki z indyka w chrupiącej panierce wypełniliśmy po brzegi pysznym farszem. Do tego podaliśmy je z zakręconymi ziemniakami, tworząc idealną kombinację smakową!

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Farsz do roladek

  1. 1/4 szt. cebula
  2. 6 szt. pieczarki
  3. 1/2 szt. czerwona papryka
  4. 1/2 szkl. kukurydza
  5. 1/2 szkl. mozzarella
  6. 1/4 szkl. natka pietruszki
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Roladki

  1. 1 łyżeczka pieprz
  2. 1 łyżeczka suszony czosnek
  3. 1 łyżeczka tymianek
  4. 1 łyżeczka cebula granulowana
  5. 5 plastrów sznycle z indyka
  6. 1 łyżeczka sól

Panierka

  1. 1 szkl. mąka
  2. 4 szt. jajka
  3. 2 szkl. płatki śniadaniowe

Ziemniaki

  1. 5 szt. ziemniaki
  2. 1 łyżeczka majeranek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę.

Obraz

2. Przełóż mieszankę do miski, po czym dodaj do niej kukurydzę, natkę pietruszki, mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Rozbij sznycle z indyka, po czym dopraw mięso przy pomocy: soli, pieprzu, suszonego czosnku, granulowanej cebuli i tymianku. Ułóż na każdym kawałku trochę farszu, po czym zwiń w roladkę.

Obraz

4. Następnie obtocz każdą roladkę w mące, roztrzepanych jajkach i płatkach kukurydzianych. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie zoodluj ziemniaki.

Obraz

6. Po czym połącz je z oliwą z oliwek oraz przyprawami. Przełóż ziemniaki do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także