Roladki z indyka w chrupiącej panierce

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Farsz do roladek
Roladki
Panierka
Ziemniaki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę.
  2. Przełóż mieszankę do miski, po czym dodaj do niej kukurydzę, natkę pietruszki, mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozbij sznycle z indyka, po czym dopraw mięso przy pomocy: soli, pieprzu, suszonego czosnku, granulowanej cebuli i tymianku. Ułóż na każdym kawałku trochę farszu, po czym zwiń w roladkę.
  4. Następnie obtocz każdą roladkę w mące, roztrzepanych jajkach i płatkach kukurydzianych. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
  6. Po czym połącz je z oliwą z oliwek oraz przyprawami. Przełóż ziemniaki do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!