Roladki z indyka z pieczarkami

Roladki z indyka z pieczarkami przygotowaliśmy na ziemniaczanych gniazdkach. Takiemu obiadowi nie odmówi nawet największy niejadek.



Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Pieczone udka i makaron z batatów
Składniki:
PorcjeRoladki
- 4 szt. filet z indyka plastry
- 1/2 szt. cebula
- 250 g pieczarki
- 1 szt. czerwona papryka
- 1/3 szkl. natka pietruszki
- 2 szkl. płatki żytnie zmielone
- 2 szt. jajka
- 1.5 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
Ziemniaki
- 4 szt. ziemniaki
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżka sól
- 4 łyżki olej roślinny


Sposób przygotowania:
- Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania farszu do roladek. W tym celu połącz na patelni: cebulę, czerwoną paprykę, pieczarki, natkę pietruszki, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
- Rozbij mięso z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na rozbitym mięsie rozsyp mozzarellę, po czym dodaj...
- ...mieszankę z patelni i kolejną warstwę sera. Zwiń indyka w roladkę.
- Po czym obtocz w roztrzepanych jajkach i płatkach żytnich.
- Teraz zzudluj ziemniaki, po czym zrób z nich 4 gniazdka w formie do pieczenia. Każdy element polej olejem i posyp suszonym oregano.
- Ułóż roladki na ziemniaczanych gniazdkach. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze