Roladki z indyka z pieczarkami

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Roladki
Ziemniaki
Sposób przygotowania
  1. Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania farszu do roladek. W tym celu połącz na patelni: cebulę, czerwoną paprykę, pieczarki, natkę pietruszki, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Rozbij mięso z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na rozbitym mięsie rozsyp mozzarellę, po czym dodaj…
  3. …mieszankę z patelni i kolejną warstwę sera. Zwiń indyka w roladkę.
  4. Po czym obtocz w roztrzepanych jajkach i płatkach żytnich.
  5. Teraz zzudluj ziemniaki, po czym zrób z nich 4 gniazdka w formie do pieczenia. Każdy element polej olejem i posyp suszonym oregano.
  6. Ułóż roladki na ziemniaczanych gniazdkach. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!