Roladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami to gotowy dodatek do zestawu obiadowego. Prosty, smaczny i oryginalny pomysł na stałe zagości w Twoim menu.



Cukinia i marchewka nabrały fajnych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.
Zobacz także: Pieczeń rzymska z zoodlowaną marchewką
Składniki:
Porcje- 4-5 szt. filet z indyka plastry
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka suszony czosnek
- 1 łyżka suszony majeranek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szt. marchewka
- 1 szt. cukinia
- 1 szt. papryka czerwona/zielona/żółta
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżka zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
- Rozbij filety z indyka na cieknie plastry. Następnie dopraw słodką papryką, suszonym czosnkiem i majerankiem.
- W zoodlerze przygotuj marchewkę i cukinię.
- Następnie połącz warzywa z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Potnij papryki w cienkie paski.
- Umieść mieszankę z miski na piersi z indyka. Dodaj kilka papryk i zwiń w rulon.
- Przełóż roladki do formy do pieczenia. Skropl oliwią z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze