Roladki z indyka ze szparagami

Sezon na szparagi w pełni, dlatego też nie mogło zabraknąć ich w naszych roladkach z indyka. Kiedy je przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę 😉👍
Nasz obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Udka z kurczaka w marynacie
Składniki:
Porcje szt.- 4 szt. filet z indyka plastry
- 160 g ser roquefort
- 12 szt. szparagi zielone
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Rozbij mięso przy pomocy tłuczka do mięsa. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij również o czosnku.
- Na rozbitym indyku ułóż 3 szparagi i ser. Po czym polej delikatnie oliwą z oliwek.
- Na koniec zwiń w roladki.
- A następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).
- Pyszne roladki podawaj z ulubionymi dodatkami, my postawiliśmy na ziemniaki. Smacznego!
Komentarze