PrzepisSzybkie i tanieRoladki z indyka ze szparagami

Roladki z indyka ze szparagami

Roladki z indyka ze szparagami
Pyszności
11.05.2021 17:00, aktualizacja: 12.05.2021 09:54

Sezon na szparagi w pełni, dlatego też nie mogło zabraknąć ich w naszych roladkach z indyka. Kiedy je przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę 😉👍

Nasz obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. filet z indyka plastry
  2. 160 g ser roquefort
  3. 12 szt. szparagi zielone
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Rozbij mięso przy pomocy tłuczka do mięsa. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij również o czosnku.

Obraz

2. Na rozbitym indyku ułóż 3 szparagi i ser. Po czym polej delikatnie oliwą z oliwek.

Obraz

3. Na koniec zwiń w roladki.

Obraz

4. A następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Pyszne roladki podawaj z ulubionymi dodatkami, my postawiliśmy na ziemniaki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także