×

Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą

Szukasz pomysłu na pyszny obiad? Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą sprawdzą się w tej roli doskonale! Już za moment same się o tym przekonasz 😉

Zobacz także: Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką

Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą wędzony boczek i pieczarki.
    Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą wędzony boczek i pieczarki.
  2. Jako kolejne składniki dodaj kiszoną kapustę(wcześniej gotuj ją w osolonej wodzie przez 15 minut), suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj kiszoną kapustę(wcześniej gotuj ją w osolonej wodzie przez 15 minut), suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozbij karkówkę przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również rozprowadzić na mięsie musztardy.
    Rozbij karkówkę przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również rozprowadzić na mięsie musztardy.
  4. Teraz wystarczy, że dodasz mieszankę z patelni i zwiniesz karkówkę w roladkę.
    Teraz wystarczy, że dodasz mieszankę z patelni i zwiniesz karkówkę w roladkę.
  5. Obtocz każdą roladkę w mące, po czym podsmaż na patelni. Dodaj bulion i duś roladki pod przykryciem przez 60 minut.
    Obtocz każdą roladkę w mące, po czym podsmaż na patelni. Dodaj bulion i duś roladki pod przykryciem przez 60 minut.
  6. Zdejmij roladki z patelni i do wywaru dodaj śmietankę. I sos do roladek gotowy.
    Zdejmij roladki z patelni i do wywaru dodaj śmietankę. I sos do roladek gotowy.
  7. Tak przygotowane roladki możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!
    Tak przygotowane roladki możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

panierowane roladki z indyka

Panierowane roladki z indyka na zoodlowanych ziemniakch

Panierowane roladki z indyka przygotowaliśmy na zoodlowanych ziemniakach. Tym samym stworzyliśmy idealną kombinację, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać! Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce to nasz sekretny przepis na udany obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Nasze roladki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką

Roladki z kurczaka z zielonym pesto

Roladki z kurczaka z zielonym pesto, pomidorami oraz żółtym serem. I nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny obiad w zaciszu własnego domu. Zobacz także: Roladki z indyka z warzywami

roladki schabowe z suszonymi owocami

Roladki schabowe z suszonymi owocami

Roladki schabowe z suszonymi owocami i ziemniaczanymi szyszkami totalnie zawróciły nam w głowie 😍  Z Tobą i Twoją rodziną będzie tak samo. Zresztą za moment sama przyznasz nam rację 😉 Ziemniaczane szyszki przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips. Zobacz także: Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi

karkówka pod ziołowym twarożkiem

Karkówka pod ziołowym twarożkiem

Karkówka w naszej kuchni przeszła prawdziwą metamorfozę. Najpierw trafiła do marynaty, a potem zapiekliśmy ją pod ziołowym twarożkiem. Po prostu palce lizać! Zobacz także: Panierowany filet z kurczaka z piekarnika

Od tych genialnych roladek zakręci Ci się w głowie. Mogłabym zjeść je wszystkie, a Ty?

Czego nie może zabraknąć podczas każdej imprezy? Pysznych przekąsek, które będą zarówno świetnie smakować, jak i fajnie się prezentować. A skoro już mowa o tego typu połączeniu, mam coś na pewno Ci się przyda. Dzięki poniższym inspiracjom przekonasz się, że podczas spotkania w szerszym gronie najlepiej sprawdzą się roladki z tortilli. Po prostu palce lizać! […]

zamknij