Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą

Szukasz pomysłu na pyszny obiad? Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą sprawdzą się w tej roli doskonale! Już za moment same się o tym przekonasz 😉
Zobacz także: Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką
Składniki:
Porcje szt.- 200 g kiszona kapusta
- 100 g boczek wędzony
- 200 g pieczarki
- 1 łyżka suszony majeranek
- 5 szt. karkówka wieprzowa plastry
- 5 łyżeczek musztarda
- 500 ml bulion warzywny/drobiowy
- 3 łyżki śmietana 18%
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą wędzony boczek i pieczarki.
- Jako kolejne składniki dodaj kiszoną kapustę(wcześniej gotuj ją w osolonej wodzie przez 15 minut), suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Rozbij karkówkę przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również rozprowadzić na mięsie musztardy.
- Teraz wystarczy, że dodasz mieszankę z patelni i zwiniesz karkówkę w roladkę.
- Obtocz każdą roladkę w mące, po czym podsmaż na patelni. Dodaj bulion i duś roladki pod przykryciem przez 60 minut.
- Zdejmij roladki z patelni i do wywaru dodaj śmietankę. I sos do roladek gotowy.
- Tak przygotowane roladki możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!
Komentarze