PrzepisRoladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą

Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą

Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą
Pyszności
23.08.2020 17:00, aktualizacja: 25.08.2020 13:05

Szukasz pomysłu na pyszny obiad? Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą sprawdzą się w tej roli doskonale! Już za moment same się o tym przekonasz 😉

Składniki:

  1. 200 g kiszona kapusta
  2. 100 g boczek wędzony
  3. 200 g pieczarki
  4. 1 łyżka suszony majeranek
  5. 5 szt. karkówka wieprzowa plastry
  6. 5 łyżeczek musztarda
  7. 500 ml bulion warzywny/drobiowy
  8. 3 łyżki śmietana 18%
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą wędzony boczek i pieczarki.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj kiszoną kapustę(wcześniej gotuj ją w osolonej wodzie przez 15 minut), suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Rozbij karkówkę przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również rozprowadzić na mięsie musztardy.

Obraz

4. Teraz wystarczy, że dodasz mieszankę z patelni i zwiniesz karkówkę w roladkę.

Obraz

5. Obtocz każdą roladkę w mące, po czym podsmaż na patelni. Dodaj bulion i duś roladki pod przykryciem przez 60 minut.

Obraz

6. Zdejmij roladki z patelni i do wywaru dodaj śmietankę. I sos do roladek gotowy.

Obraz

7. Tak przygotowane roladki możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także