Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą

Porcje
5szt.
Porcje
5szt.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą wędzony boczek i pieczarki.
  2. Jako kolejne składniki dodaj kiszoną kapustę(wcześniej gotuj ją w osolonej wodzie przez 15 minut), suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozbij karkówkę przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również rozprowadzić na mięsie musztardy.
  4. Teraz wystarczy, że dodasz mieszankę z patelni i zwiniesz karkówkę w roladkę.
  5. Obtocz każdą roladkę w mące, po czym podsmaż na patelni. Dodaj bulion i duś roladki pod przykryciem przez 60 minut.
  6. Zdejmij roladki z patelni i do wywaru dodaj śmietankę. I sos do roladek gotowy.
  7. Tak przygotowane roladki możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!