Roladki z kurczaka i chrustem ziemniaczanym

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Kurczak
Sos
Chrust ziemniaczany
Sposób przygotowania
  1. Rozbij pierś z kurczaka, po czym dopraw ją solą oraz pieprzem.
  2. Następnie umieść na wierzchu świeży szpinak i suszone pomidory w oleju. Zawiń w roladkę i zabezpiecz przy pomocy wykałaczek.
  3. W międzyczasie zzoodluj ziemniaki.
  4. Teraz podsmaż roladki na patelni przez 10-15 minut. Po czym wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz cebulkę szalotkę i czosnek. Po chwili dorzuć pomidory oraz szpinak.
  6. Jako ostatnie składniki na patelni powinny znaleźć się: śmietanka i parmezan.
  7. Na rozgrzanym oleju usmaż chrupiący chrust z ziemniaków.
  8. I na koniec połącz wszystkie składniki. Obiad jest już gotowy.