Roladki z kurczaka z duszonym porem

Roladki z kurczaka z duszonym porem i pieczarkami połączyliśmy z pyszną surówką na bazie selera. Palce lizać!
W przygotowaniu tego obiadu pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Pieczony kurczak z zakręconymi ziemniakami
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 40 g masło
- 1 szt. por biała część
- 250 g pieczarki starte
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 3 szt. filety z kurczaka
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 100 g camembert
Sposób przygotowania:
- Na patelnię z roztopionym masłem przesyp białą część pora.
- Po chwili dodaj pieczarki, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Rozbij filet z kurczaka, po czym dopraw go przy pomocy soli, pieprzu i oregano.
- Na środku mięsa ułóż mieszankę z patelni. Po chwili dodaj plaster sera camembert.
- Zwiń w roladkę i przełóż do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj surówkę. W tym celu zzoodluj selera, po czym połącz go z solą, pieprzem, majonezem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i natką z pietruszki.
- I gotowe!
Komentarze