Roladki z kurczaka z pieczarkami

Roladki z kurczaka z pieczarkami sprawdzą się zarówno w formie obiadu, jak i kolacji. Wystarczy, że raz ich skosztujesz, a już na stałe zadomowią się w Twoim menu!



Zobacz także: Kurczak ze szpinakiem z patelni
Składniki:
PorcjeKurczak
- 2 szt. filet z kurczaka
- 1/3 szt. cebula
- 8 szt. pieczarki
- 1 łyżka tymianek
- 1 łyżka bazylia
Sos serowy
- 180 g śmietanka 22%
- 130 g serek wiejski
- 1 szt. jajko
- 1/4 szkl. koperek posiekany
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania grzybowego farszu. W tym celu połącz na patelni: cebule, pieczarki, bazylię i tymianek.
- Rozbij pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka do mięs.
- Na rozbitych piersiach rozprowadź pieczarkowy farsz, po czym zwiń w roladę.
- Czas na serową mieszankę. Przygotujesz ją, łącząc ze sobą: śmietanę 22%, serek wiejski, jajko, koperek, sól i pieprz.
- Umieść roladki w formie do pieczenia. Rozprowadź na nich serowy sos i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze