roladki z kurczaka z pieczarkami
Kategorie DaniaKurczakPrzepisy

Roladki z kurczaka z pieczarkami

Roladki z kurczaka z pieczarkami sprawdzą się zarówno w formie obiadu, jak i kolacji. Wystarczy, że raz ich skosztujesz, a już na stałe zadomowią się w Twoim menu!

Zobacz także: Kurczak ze szpinakiem z patelni

Roladki z kurczaka z pieczarkami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z kurczaka z pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Kurczak
Sos serowy

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania grzybowego farszu. W tym celu połącz na patelni: cebule, pieczarki, bazylię i tymianek.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania grzybowego farszu. W tym celu połącz na patelni: cebule, pieczarki, bazylię i tymianek.
  2. Rozbij pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka do mięs.
    Rozbij pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka do mięs.
  3. Na rozbitych piersiach rozprowadź pieczarkowy farsz, po czym zwiń w roladę.
    Na rozbitych piersiach rozprowadź pieczarkowy farsz, po czym zwiń w roladę.
  4. Czas na serową mieszankę. Przygotujesz ją, łącząc ze sobą: śmietanę 22%, serek wiejski, jajko, koperek, sól i pieprz.
    Czas na serową mieszankę. Przygotujesz ją, łącząc ze sobą: śmietanę 22%, serek wiejski, jajko, koperek, sól i pieprz.
  5. Umieść roladki w formie do pieczenia. Rozprowadź na nich serowy sos i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść roladki w formie do pieczenia. Rozprowadź na nich serowy sos i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
342080