Roladki z kurczaka z serem i szynką

Pierś z kurczaka to jeden z najbardziej popularnych składników, jakie najczęściej goszczą na naszych stołach. I choć możliwości jej podania jest naprawdę wiele, nigdy nie zaszkodzi zapoznać się z kolejną, ciekawą recepturą. A jedna z nich już na Ciebie czeka!



Składniki:
Porcje- 3 szt. pierś z kurczaka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 3 plastry szynka
- 1/2 szkl. ser żółty
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. bułka tarta
- rukola do dekoracji
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Każdą pierś zawiń w folię spożywczą i delikatnie roztłucz młotkiem do mięsa. Dopraw do smaku, używając pieprzu i soli.
- Następnie umieść na każdym filecie plaster szynki i trochę sera. Zwiń pierś w roladkę i zabezpiecz ją przy użyciu folii spożywczej. Następnie chłodź przez 30 minut.
- Po tym czasie gotowe roladki obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tartej.
- Umieść je na patelni i smaż do momentu, aż panierka będzie złocista.
- Gotowe roladki możesz podawać m.in. z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!
Komentarze