Wirtualna Polska

Roladki z kurczaka z serem i szynką

Roladki z kurczaka z serem i szynką

Pierś z kurczaka to jeden z najbardziej popularnych składników, jakie najczęściej goszczą na naszych stołach. I choć możliwości jej podania jest naprawdę wiele, nigdy nie zaszkodzi zapoznać się z kolejną, ciekawą recepturą. A jedna z nich już na Ciebie czeka!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

 

Roladki z kurczaka z serem i szynką3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z kurczaka z serem i szynką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdą pierś zawiń w folię spożywczą i delikatnie roztłucz młotkiem do mięsa. Dopraw do smaku, używając pieprzu i soli.
    Każdą pierś zawiń w folię spożywczą i delikatnie roztłucz młotkiem do mięsa. Dopraw do smaku, używając pieprzu i soli.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie umieść na każdym filecie plaster szynki i trochę sera. Zwiń pierś w roladkę i zabezpiecz ją przy użyciu folii spożywczej. Następnie chłodź przez 30 minut.
    Następnie umieść na każdym filecie plaster szynki i trochę sera. Zwiń pierś w roladkę i zabezpiecz ją przy użyciu folii spożywczej. Następnie chłodź przez 30 minut.
  3. Po tym czasie gotowe roladki obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tartej.
    Po tym czasie gotowe roladki obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tartej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Umieść je na patelni i smaż do momentu, aż panierka będzie złocista.
    Umieść je na patelni i smaż do momentu, aż panierka będzie złocista.
  5. Gotowe roladki możesz podawać m.in. z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!
    Gotowe roladki możesz podawać m.in. z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×