Roladki z kurczaka z bazylią

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Roladki
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Rozbij filety z kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw pieprzem i solą, po czym ułóż na wierzchu szynkę parmeńską, liście bazylii oraz żółty ser.
  2. Zwiń w roladkę, a następnie zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego.
  3. Umieść w formie w Ovi masło, pieczarki i kawałki cebuli. Na wierzchu ułóż roladki i polej je oliwą. Po czym piecz w urządzeniu przez 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie dodaj bulion.
  4. Po tym czasie wyjmij roladki i dodaj do formy natkę pietruszki i ocet z czerwonego wina. Wstaw do urządzenia na kolejne 5 minut. I to wszystko!
  5. Smacznego!