Roladki drożdżowe z serem i boczkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznych roladek drożdżowych z serem żółtym i boczkiem.

Roladki drożdżowe z serem i boczkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki drożdżowe z serem i boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż plastry boczku. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 5-10 minut.
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż plastry boczku. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 5-10 minut.
  2. Posyp blat mąką, a następnie połóż na nim ciasto drożdżowe i rozwałkuj je. Na cieście umieść plastry żółtego sera i upieczony boczek.
    Posyp blat mąką, a następnie połóż na nim ciasto drożdżowe i rozwałkuj je. Na cieście umieść plastry żółtego sera i upieczony boczek.
  3. Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój go na roladki.
    Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój go na roladki.
  4. Umieść roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu jajkiem i posyp solą. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Umieść roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu jajkiem i posyp solą. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni C i piecz przez 15 minut.
  5. Po 15 minutach wyjmij roladki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
    Po 15 minutach wyjmij roladki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×