Roladki drożdżowe z serem i boczkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznych roladek drożdżowych z serem żółtym i boczkiem.
Sposób przygotowania:
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż plastry boczku. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 5-10 minut.
- Posyp blat mąką, a następnie połóż na nim ciasto drożdżowe i rozwałkuj je. Na cieście umieść plastry żółtego sera i upieczony boczek.
- Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój go na roladki.
- Umieść roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu jajkiem i posyp solą. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni C i piecz przez 15 minut.
- Po 15 minutach wyjmij roladki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
- Smacznego!
Komentarze