PrzepisPrzekąskiRoladki drożdżowe z serem i boczkiem

Roladki drożdżowe z serem i boczkiem

Roladki drożdżowe z serem i boczkiem
Pyszności
05.01.2017 17:00, aktualizacja: 01.06.2017 10:44

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznych roladek drożdżowych z serem żółtym i boczkiem.

Składniki:

  1. 9 plastrów boczek
  2. 2 sczypty mąka
  3. ciasto drożdżowe przepis na ciasto znajdziesz TUTAJ
  4. 9 plastrów ser żółty
  5. 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
  6. sól
Sposób przygotowania:

1. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż plastry boczku. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 5-10 minut.

Obraz

2. Posyp blat mąką, a następnie połóż na nim ciasto drożdżowe i rozwałkuj je. Na cieście umieść plastry żółtego sera i upieczony boczek.

Obraz

3. Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój go na roladki.

Obraz

4. Umieść roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu jajkiem i posyp solą. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni C i piecz przez 15 minut.

Obraz

5. Po 15 minutach wyjmij roladki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także