Kategorie Przekąski

Przepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką

Osobiście uwielbiam szynkę szwarcwaldzką. Jest bardzo smaczna, przez co nadaje potrawom ciekawego i charakterystycznego smaku.

Jeżeli masz ochotę na danie z dodatkiem właśnie tej szynki, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką.

Nie traćmy więc czasu i bierzmy się do pracy. Przepis poniżej.

Przepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż starte ziemniaki, jajka, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Do miski włóż starte ziemniaki, jajka, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Uzyskaną mieszankę równomiernie rozprowadź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Uzyskaną mieszankę równomiernie rozprowadź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Wierzch masy posyp podsmażoną wcześniej cebulą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Wierzch masy posyp podsmażoną wcześniej cebulą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
  4. W czasie pieczenia, posiekaj zieloną cebulę.
    W czasie pieczenia, posiekaj zieloną cebulę.
  5. Po 15 minutach, wyjmij blaszkę z piekarnika. Posyp ją z wierzchu posiekaną zieloną cebulką.
    Po 15 minutach, wyjmij blaszkę z piekarnika. Posyp ją z wierzchu posiekaną zieloną cebulką.
  6. Następnie, na wierzchu umieść plastry szynki szwardzwaldzkiej.
    Następnie, na wierzchu umieść plastry szynki szwardzwaldzkiej.
  7. Pokrój masę na 5 części tak, aby na każdej z nich znajdował się jeden plaster szynki.
    Pokrój masę na 5 części tak, aby na każdej z nich znajdował się jeden plaster szynki.
  8. Od każdego uzyskanego kawałka odklej papier do pieczenia.
    Od każdego uzyskanego kawałka odklej papier do pieczenia.
  9. Na koniec, każdy kawałek zawiń w roladkę.
    Na koniec, każdy kawałek zawiń w roladkę.
  10. Gotowe roladki przełóż na talerz.
    Gotowe roladki przełóż na talerz.
  11. Smacznego!
Przepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką
117402