PrzepisPrzekąskiPrzepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką

Przepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką

Przepyszne roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką
Pyszności
10.08.2016 17:50, aktualizacja: 01.06.2017 14:01

Osobiście uwielbiam szynkę szwarcwaldzką. Jest bardzo smaczna, przez co nadaje potrawom ciekawego i charakterystycznego smaku.

Jeżeli masz ochotę na danie z dodatkiem właśnie tej szynki, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić roladki ziemniaczane z cebulką i szynką szwarcwaldzką.

Nie traćmy więc czasu i bierzmy się do pracy. Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki obrane i starte
  2. 5 szt. jajka
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. papier do pieczenia
  6. 2 szt. cebula pokrojona w kostkę i podsmażona
  7. 2 szt. zielona cebula
  8. 5 plastrów szynka szwarcwaldzka
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż starte ziemniaki, jajka, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
2. Uzyskaną mieszankę równomiernie rozprowadź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Smacznego!
4. Wierzch masy posyp podsmażoną wcześniej cebulą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
5. W czasie pieczenia, posiekaj zieloną cebulę.
6. Po 15 minutach, wyjmij blaszkę z piekarnika. Posyp ją z wierzchu posiekaną zieloną cebulką.
7. Następnie, na wierzchu umieść plastry szynki szwardzwaldzkiej.
8. Pokrój masę na 5 części tak, aby na każdej z nich znajdował się jeden plaster szynki.
9. Od każdego uzyskanego kawałka odklej papier do pieczenia.
10. Na koniec, każdy kawałek zawiń w roladkę.
11. Gotowe roladki przełóż na talerz.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także