Kiedy spróbowałam tych pysznych roladek z serem i szynką, od razu się w nich zakochałam. Pycha!

W tym artykule zaprezentuję ci, jak wykonać pyszne roladki z sosem marinara, szynką, pieczarkami i serem z ciasta do pizzy. Kiedy ich spróbowałam, od razu się w nich zakochałam, ponieważ mają wspaniały smak, a do tego bardzo ładnie wyglądają.

Idealnie sprawdzą się jako przekąska lub przystawka na imprezę. Myślę, że na pewno spodobają się twoim znajomym lub rodzinie. Zabierzmy się więc za ich przygotowanie.

Dokładna instrukcja, krok po kroku, znajduje się poniżej.

Kiedy spróbowałam tych pysznych roladek z serem i szynką, od razu się w nich zakochałam. Pycha!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kiedy spróbowałam tych pysznych roladek z serem i szynką, od razu się w nich zakochałam. Pycha!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń spód do pizzy na stole i posyp je mąką.
    Rozwiń spód do pizzy na stole i posyp je mąką.
  2. Równomiernie nasmaruj ciasto sosem marinara.
    Równomiernie nasmaruj ciasto sosem marinara.
  3. Następnie, na sosie poukładaj plastry szynki, a na szynce rozsyp pokrojone pieczarki.
    Następnie, na sosie poukładaj plastry szynki, a na szynce rozsyp pokrojone pieczarki.
  4. Wierzch posyp 250 g sera mozzarella.
    Wierzch posyp 250 g sera mozzarella.
  5. Zawiń ciasto w ciasny rulon. Podczas zawijania, dociskaj ciasto do stołu.
    Zawiń ciasto w ciasny rulon. Podczas zawijania, dociskaj ciasto do stołu.
  6. Gotowy rulon pokrój na mniejsze kawałki o szerokości 2,5 cm.
    Gotowy rulon pokrój na mniejsze kawałki o szerokości 2,5 cm.
  7. Powstałe roladki ułóż na blaszce do pieczenia (zachowaj odstęp 5 cm pomiędzy każdą roladką) i posyp je 150 g startej mozzarelli.
    Powstałe roladki ułóż na blaszce do pieczenia (zachowaj odstęp 5 cm pomiędzy każdą roladką) i posyp je 150 g startej mozzarelli.
  8. Po 16 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Podawaj na ciepło.
    Po 16 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Podawaj na ciepło.
  9. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×