PrzepisPrzekąskiKiedy spróbowałam tych pysznych roladek z serem i szynką, od razu się w nich zakochałam. Pycha!

Kiedy spróbowałam tych pysznych roladek z serem i szynką, od razu się w nich zakochałam. Pycha!

Kiedy spróbowałam tych pysznych roladek z serem i szynką, od razu się w nich zakochałam. Pycha!
Pyszności
01.06.2016 21:05, aktualizacja: 30.05.2017 16:51

W tym artykule zaprezentuję ci, jak wykonać pyszne roladki z sosem marinara, szynką, pieczarkami i serem z ciasta do pizzy. Kiedy ich spróbowałam, od razu się w nich zakochałam, ponieważ mają wspaniały smak, a do tego bardzo ładnie wyglądają.

Idealnie sprawdzą się jako przekąska lub przystawka na imprezę. Myślę, że na pewno spodobają się twoim znajomym lub rodzinie. Zabierzmy się więc za ich przygotowanie.

Dokładna instrukcja, krok po kroku, znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 1 szczypta mąka
  2. 60 g sos marinara
  3. 110 g szynka w plastrach
  4. 2 szt. pieczarki pokrojone w drobne paseczki
  5. 400 g ser mozzarella starty
  6. 1 opak. spód do pizzy
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń spód do pizzy na stole i posyp je mąką.
2. Równomiernie nasmaruj ciasto sosem marinara.
3. Następnie, na sosie poukładaj plastry szynki, a na szynce rozsyp pokrojone pieczarki.
4. Wierzch posyp 250 g sera mozzarella.
5. Zawiń ciasto w ciasny rulon. Podczas zawijania, dociskaj ciasto do stołu.
6. Gotowy rulon pokrój na mniejsze kawałki o szerokości 2,5 cm.
7. Powstałe roladki ułóż na blaszce do pieczenia (zachowaj odstęp 5 cm pomiędzy każdą roladką) i posyp je 150 g startej mozzarelli.
8. Po 16 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Podawaj na ciepło.
9. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także