Rollsy z ciasta francuskiego w pikantnej wersji

Co powiesz na rollsy z ciasta francuskiego w ostrym wydaniu z zielonymi papryczkami? My jak najbardziej jesteśmy na tak i mamy nadzieję, że również dołączysz do naszego grona ?



Zobacz także: Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. ciasto francuskie
- 200 g boczek wędzony
- 1 szt. cebula
- 6 szt. papryczki zielone
- 250 g serek śmietankowy
- 100 g ser cheddar
- 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Usuń z papryczek gniazda nasienne i podziel je na mniejsze kawałki.
- Następnie podsmaż na patelni boczek, podzielony na małe kawałki. Odstaw na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę z papryczkami.
- Połącz w misce serek śmietankowy, podsmażone składniki, ser cheddar, czosnek granulowany oraz pieprz.
- Rozprowadź mieszankę na cieście francuskim. Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
- Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze