PrzepisPrzekąskiRollsy z ciasta francuskiego w pikantnej wersji

Rollsy z ciasta francuskiego w pikantnej wersji

Rollsy z ciasta francuskiego w pikantnej wersji
Pyszności
10.06.2019 17:00, aktualizacja: 11.06.2019 08:12

Co powiesz na rollsy z ciasta francuskiego w ostrym wydaniu z zielonymi papryczkami? My jak najbardziej jesteśmy na tak i mamy nadzieję, że również dołączysz do naszego grona ?

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 200 g boczek wędzony
  3. 1 szt. cebula
  4. 6 szt. papryczki zielone
  5. 250 g serek śmietankowy
  6. 100 g ser cheddar
  7. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Usuń z papryczek gniazda nasienne i podziel je na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie podsmaż na patelni boczek, podzielony na małe kawałki. Odstaw na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę z papryczkami.

Obraz

3. Połącz w misce serek śmietankowy, podsmażone składniki, ser cheddar, czosnek granulowany oraz pieprz.

Obraz

4. Rozprowadź mieszankę na cieście francuskim. Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

5. Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także