Niezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką

Poniżej zobaczysz przepis na przygotowanie niezwykłych różyczek z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką.

Niezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Niezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój ciasto francuskie na sześć pasków.
    Pokrój ciasto francuskie na sześć pasków.
  2. Na każdym pasku ułóż kawałki szynki tak, aby wystawały za ciasto oraz paski żółtego sera. Następnie zawiń ciasto w różę.
    Na każdym pasku ułóż kawałki szynki tak, aby wystawały za ciasto oraz paski żółtego sera. Następnie zawiń ciasto w różę.
  3. Zwinięte różyczki włóż do foremek na babeczki i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut.
    Zwinięte różyczki włóż do foremek na babeczki i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut.
  4. Po 15 minutach wyjmij różyczki z piekarnika i posyp je z wierzchu posiekaną natką pietruszki.
    Po 15 minutach wyjmij różyczki z piekarnika i posyp je z wierzchu posiekaną natką pietruszki.
  5. I gotowe. Smacznego

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×