rożki z orzechami
Kategorie PrzepisySłodkości

Rożki orzechowe z ciasta filo

Tym razem postanowiliśmy stworzyć pyszne rożki orzechowe z ciasta filo. Na koniec polaliśmy je lukrem domowej roboty, jeszcze bardziej podkręcając ich smak. Prawdziwa pychotka ❤️

Przepis na domowy lukier czeka tutaj.

Zobacz także: Pyszne ciasto z nutellą idealne na niedzielę

Rożki orzechowe z ciasta filo7
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rożki orzechowe z ciasta filo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: syrop klonowy, cynamon i cukier brązowy. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: syrop klonowy, cynamon i cukier brązowy. Dokładnie wymieszaj.
  2. Połowę arkusza ciasta filo posmaruj roztopionym masłem. Następnie złóż na pół i po raz kolejny na pół.
    Połowę arkusza ciasta filo posmaruj roztopionym masłem. Następnie złóż na pół i po raz kolejny na pół.
  3. Na złożonym cieście umieść część mieszanki. Na wierzchu dodaj posiekane orzechy pekan. Złóż w trójkąt
    Na złożonym cieście umieść część mieszanki. Na wierzchu dodaj posiekane orzechy pekan. Złóż w trójkąt
  4. Czynność powtórz kilka razy, aż złożysz w całości ciasto filo. Rożki ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Piecz przez 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
    Czynność powtórz kilka razy, aż złożysz w całości ciasto filo. Rożki ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Piecz przez 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
  5. Gotowe rożki udekoruj przy pomocy lukru. Smacznego!
    Gotowe rożki udekoruj przy pomocy lukru. Smacznego!
Rożki orzechowe z ciasta filo

Rożki z ciasta filo skrywają w sobie orzechową mieszankę 😉👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/271127

Publiée par Słodkości sur Mercredi 23 octobre 2019