Rożki orzechowe z ciasta filo

Porcje
7
Porcje
7
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą: syrop klonowy, cynamon i cukier brązowy. Dokładnie wymieszaj.
  2. Połowę arkusza ciasta filo posmaruj roztopionym masłem. Następnie złóż na pół i po raz kolejny na pół.
  3. Na złożonym cieście umieść część mieszanki. Na wierzchu dodaj posiekane orzechy pekan. Złóż w trójkąt
  4. Czynność powtórz kilka razy, aż złożysz w całości ciasto filo. Rożki ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Piecz przez 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
  5. Gotowe rożki udekoruj przy pomocy lukru. Smacznego!
Rożki orzechowe z ciasta filo
Rożki orzechowe z ciasta filo

Rożki z ciasta filo skrywają w sobie orzechową mieszankę 😉👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/271127

Opublikowany przez Słodkości Środa, 23 października 2019