Rożkowe lasagne

Oto genialna przekąska, która z pewnością się Wam spodoba 🙂 My zakochaliśmy się w nich od pierwszego kęsa i mamy nadzieję, że Wy również będziecie pod wielkim wrażeniem 🙂



Ta mieszanka sprawdzi się doskonale przede wszystkim jako pomysł na ciekawą przekąskę na imprezę, Będziecie zachwyceni!
Składniki:
Porcje- 2 szt. cebula posiekana
- 3 szt. czosnek
- 400 g mięso wołowe mielone
- 1/2 lampki czerwone wino
- 400 g pomidory z puszki
- 2 łyżeczki pieprz
- 2 łyżeczki sól
- 3 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczka przecier pomidorowy
- 100 ml śmietanka 30%
- 30 g parmezan
- 300 g makaron
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, czosnek oraz mięso wołowe.
- Jako kolejne składniki dodaj: czerwone wino, pomidory z puszki, pieprz, sól oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.
- Następnie wzbogać całą mieszankę o przecier pomidorowy, śmietankę 30%, parmezan i makaron. Duś wszystkie składniki pod przykryciem przez 10 minut.
- Podziel tortille na pół. Następnie utwórz z nich rożki (boki sklej przy pomocy mieszanki mąki z wodą). Na koniec je nafaszeruj i sklej ostatni brzeg.
- Podsmaż wszystkie rożki na gorącym oleju.
- Gotowe rożki z pysznym farszem udekoruj przy pomocy sera i posiekanej pietruszki. Smacznego!
Komentarze