PrzepisPrzekąskiRożkowe lasagne

Rożkowe lasagne

Rożkowe lasagne
Pyszności
07.04.2018 17:02, aktualizacja: 07.04.2018 18:45

Oto genialna przekąska, która z pewnością się Wam spodoba :) My zakochaliśmy się w nich od pierwszego kęsa i mamy nadzieję, że Wy również będziecie pod wielkim wrażeniem :)

Ta mieszanka sprawdzi się doskonale przede wszystkim jako pomysł na ciekawą przekąskę na imprezę, Będziecie zachwyceni!

Składniki:

  1. 2 szt. cebula posiekana
  2. 3 szt. czosnek
  3. 30 g parmezan
  4. 300 g makaron
  5. 400 g mięso wołowe mielone
  6. 1/2 lampki czerwone wino
  7. 400 g pomidory z puszki
  8. 2 łyżeczki pieprz
  9. 2 łyżeczki sól
  10. 3 łyżeczki oregano
  11. 1 łyżeczka przecier pomidorowy
  12. 100 ml śmietanka 30%
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, czosnek oraz mięso wołowe.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: czerwone wino, pomidory z puszki, pieprz, sól oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Następnie wzbogać całą mieszankę o przecier pomidorowy, śmietankę 30%, parmezan i makaron. Duś wszystkie składniki pod przykryciem przez 10 minut.

Obraz

4. Podziel tortille na pół. Następnie utwórz z nich rożki (boki sklej przy pomocy mieszanki mąki z wodą). Na koniec je nafaszeruj i sklej ostatni brzeg.

Obraz

5. Podsmaż wszystkie rożki na gorącym oleju.

Obraz

6. Gotowe rożki z pysznym farszem udekoruj przy pomocy sera i posiekanej pietruszki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także