Odpowiednio nacięła ziemniaka, posypała go solą i zapiekła. Już nigdy nie przygotuję go inaczej!
Dania
Dodatki do dań głównych
,
Przekąski
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
4
szt.
ziemniaki
oliwa z oliwek
szczypta
sól
150
g
ser
starty
4 plastry
boczek
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 210 stopni. Za pomocą małego noża odpowiednio natnij ziemniaka jak na zdjęciu poniżej.
Odwróć go i ponacinaj dookoła. Również w tym przypadku nie nacinaj środka.
Gdy ziemniak jest gotowy, posmaruj go oliwą i posyp solą.
Piecz przez około 30 minut.
Lekko podpieczonego ziemniaka znowu posmaruj oliwą i posyp solą. Piecz kolejne 30 minut.
5 minut przed wyjęciem z piekarnika dodaj ser i boczek.
Ziemniak jest gotowy do zjedzenia. Smacznego!