Odpowiednio nacięła ziemniaka, posypała go solą i zapiekła. Już nigdy nie przygotuję go inaczej!

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 210 stopni. Za pomocą małego noża odpowiednio natnij ziemniaka jak na zdjęciu poniżej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Odwróć go i ponacinaj dookoła. Również w tym przypadku nie nacinaj środka.
  3. Gdy ziemniak jest gotowy, posmaruj go oliwą i posyp solą.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Piecz przez około 30 minut.
  5. Lekko podpieczonego ziemniaka znowu posmaruj oliwą i posyp solą. Piecz kolejne 30 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. 5 minut przed wyjęciem z piekarnika dodaj ser i boczek.
  7. Ziemniak jest gotowy do zjedzenia. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska