PrzepisPrzekąskiRuloniki z mięsnym farszem

Ruloniki z mięsnym farszem

Ruloniki z mięsnym farszem
Pyszności
05.01.2018 17:00, aktualizacja: 07.01.2018 15:55

Dziś piątek - początek weekendu i czas, który możecie spędzić ze swoimi bliskimi i znajomymi. A skoro mowa o tego typu spotkaniach, podczas nich nie może zabraknąć pysznych przekąsek.

I już za chwilę poznacie przepis, który możecie wykorzystać właśnie w tym celu. Oto recepta na genialne ruloniki z mięsnym farszem. Po prostu pychotka!

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  3. rukola do dekoracji
  4. 500 g wołowina mielona
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 szczypta sól
  7. 3 łyżki sos podmidorowy
  8. 400 g ser dwa rodzaje
  9. 20 szt. tortilla
  10. 1 szt. jajko roztrzepane
  11. sezam do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj wołowinę.

Obraz

2. Następnie dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na samym końcu dodaj sos pomidorowy i połącz wszystkie składniki.

Obraz

3. Do przestudzonego farszu dodaj dwa rodzaje sera. I dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Na każdym placku z tortilli rozprowadź mięsny farsz. Brzeg tortilli posmaruj roztrzepanym jajkiem. A następnie zwiń w rulon.

Obraz

5. Na rulonikach z farszem rozprowadź roztrzepane jajko. Następnie posyp je sezamem. Piecz przekąski przez 20 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także