Wirtualna Polska

Ryba na parze z warzywami

ryba na parze z warzywami

Ryba na parze z warzywami to smaczny, zdrowy i szybki obiad. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować wyjątkowe danie dla swoich bliskich. Z pewnością będą pod wrażeniem ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Pyszne danie przygotowaliśmy w parowarze marki Philips.

Zobacz także: Indyk z warzywami z parowaru

Ryba na parze z warzywami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ryba na parze z warzywami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Umieść liście pak choi w parowarze i gotuj przez 4 minuty.
    Umieść liście pak choi w parowarze i gotuj przez 4 minuty.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na desce do krojenia ułóż liście (tak jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj filet wybranej ryby i dopraw solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż plastry limonki.
    Na desce do krojenia ułóż liście (tak jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj filet wybranej ryby i dopraw solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż plastry limonki.
  3. Dodaj także świeży imbir i marchewki. Po czym zwiń w rulon.
    Dodaj także świeży imbir i marchewki. Po czym zwiń w rulon.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż rybę do parowaru, dodaj makaron ryżowy, liście pak choi i marchewkę. Gotuj w parowarze przez 15 minut.
    Przełóż rybę do parowaru, dodaj makaron ryżowy, liście pak choi i marchewkę. Gotuj w parowarze przez 15 minut.
  5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: miód, sos sojowy, olej sezamowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: miód, sos sojowy, olej sezamowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!
    Gotowe danie polej sosem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×