Ryba na parze z warzywami

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Podstawowe składniki
Sos
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Umieść liście pak choi w parowarze i gotuj przez 4 minuty.
  2. Na desce do krojenia ułóż liście (tak jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj filet wybranej ryby i dopraw solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż plastry limonki.
  3. Dodaj także świeży imbir i marchewki. Po czym zwiń w rulon.
  4. Przełóż rybę do parowaru, dodaj makaron ryżowy, liście pak choi i marchewkę. Gotuj w parowarze przez 15 minut.
  5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: miód, sos sojowy, olej sezamowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj.
  6. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!