ryba pp grecku
Kategorie KolacjePrzepisyRyby

Ryba po grecku

Ryba po grecku to jedno z tych dań, które kojarzy się nam przede wszystkim z Wigilią. A z racji na fakt, że święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, mamy dla Ciebie właśnie ten przepis w przystępnej i smacznej formie. Czego chcieć więcej?

Przy przygotowaniu warzyw do ryby, bardzo przydatny okazał się Zoodler marki Philips. Dzięki urządzeniu podzielenie warzyw na mniejsze kawałki stało się czystą przyjemnością!

Zobacz także: Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą

Ryba po grecku4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ryba po grecku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania warzyw w zoodlerze.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania warzyw w zoodlerze.
  2. Następnie skropl filety ryby sokiem z cytryny i obtocz w mące. Po czym umieść na rozgrzanej patelni i smaż na każdej ze stron po 2-3 minuty.
    Następnie skropl filety ryby sokiem z cytryny i obtocz w mące. Po czym umieść na rozgrzanej patelni i smaż na każdej ze stron po 2-3 minuty.
  3. Czas przygotować warzywa. W tym celu umieść na patelni: cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca, koncentrat pomidorowy, por, marchewkę, korzeń pietruszki i wodę.
    Czas przygotować warzywa. W tym celu umieść na patelni: cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca, koncentrat pomidorowy, por, marchewkę, korzeń pietruszki i wodę.
  4. Dokładnie wymieszaj i duś warzywa pod przykryciem przez 15-20 minut. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem.
    Dokładnie wymieszaj i duś warzywa pod przykryciem przez 15-20 minut. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem.
  5. Teraz umieść mieszankę warzywną na przygotowanym papierze do pieczenia (w centralnej części). Bezpośrednio na warzywach umieść podsmażoną rybę i dodaj kolejną porcję warzyw.
    Teraz umieść mieszankę warzywną na przygotowanym papierze do pieczenia (w centralnej części). Bezpośrednio na warzywach umieść podsmażoną rybę i dodaj kolejną porcję warzyw.
  6. Złóż wystające części papieru tak, aby otrzymać kieszonki. Następnie umieść je na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Złóż wystające części papieru tak, aby otrzymać kieszonki. Następnie umieść je na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Ryba po grecku

Nasz przepis na rybę po grecku. Już niedługo na świątecznym stole 😍Pamiętacie jej smak?PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/273473

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 3 grudnia 2019
273473