in ,

Ryżowa zapiekanka pod grzankami

Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna
Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Da się to poczuć szcze...

Uwielbiamy zapiekanki, w których można znaleźć wiele składników 😉 Dlatego dziś przychodzimy z kolejną ciekawą propozycję, na widok której ślinka nam cieknie 👍

RYŻOWA ZAPIEKANKA POD GRZANKAMI
RYŻOWA ZAPIEKANKA POD GRZANKAMI
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Sos beszamelowy

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w blenderze selera i marchewkę.
    Połącz w blenderze selera i marchewkę.
  2. Następnie w garnku przygotuj sos beszamelowy, łącząc ze sobą: masło czosnkowe, mąkę żytnią oraz mleko.
    Następnie w garnku przygotuj sos beszamelowy, łącząc ze sobą: masło czosnkowe, mąkę żytnią oraz mleko.
  3. Kiedy sos będzie już gotowy, dodaj ugotowany ryż, ugotowanego kurczaka, mieszankę z marchewki i selera, pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Kiedy sos będzie już gotowy, dodaj ugotowany ryż, ugotowanego kurczaka, mieszankę z marchewki i selera, pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść pokrojony w kostkę chleb graham i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść pokrojony w kostkę chleb graham i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!