in

Ryżowy burger z kurczakiem i sosem curry

Coś nam mówi, że ten burger z kurczakiem skradnie Wasze serca od pierwszego kęsa! Sama pychotka!

Ryżowy burger z kurczakiem i sosem curry
Ryżowy burger z kurczakiem i sosem curry
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Kotlet drobiowy
Sos Curry
Do podania

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka obtoczyć dwa razy w mące, jakach i bułce tartej.
    Pierś z kurczaka obtoczyć dwa razy w mące, jakach i bułce tartej.
  2. Obsmaż z dwóch stron, a następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Obsmaż z dwóch stron, a następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj sos curry, łącząc ze sobą: masło, czerwoną pastę curry, curry, sól, pieprz oraz mleczko kokosowe (stopniowo).
    W międzyczasie przygotuj sos curry, łącząc ze sobą: masło, czerwoną pastę curry, curry, sól, pieprz oraz mleczko kokosowe (stopniowo).
  4. Z ugotowanego ryżu stwórz bułki. Następnie zwilż je sosem sojowym i ułóż: sałatę, wcześniej przygotowanego kurczaka i sos, bułkę z burgera, sos sojowy i płatki chilli.
    Z ugotowanego ryżu stwórz bułki. Następnie zwilż je sosem sojowym i ułóż: sałatę, wcześniej przygotowanego kurczaka i sos, bułkę z burgera, sos sojowy i płatki chilli.
  5. Smacznego!
    Smacznego!