Wirtualna Polska

Ryżowy „sernik” na zimno

ryżowy sernik na zimno

Ryżowy „sernik” na zimno to nasz najnowszy hit. Zakochali się w nim wszyscy nasi bliscy i zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Mieszankę do naszego sernika przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Babeczki leśny mech

Ryżowy "sernik" na zimno6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ryżowy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od ugotowania ryżu. Po czym zostaw go w wodzie, tak aby ryż mógł ją wchłonąć. Tak przygotowany ryż wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia umieść w blenderze: mleczko kokosowe, ugotowany ryż...
    Cały proces rozpocznij od ugotowania ryżu. Po czym zostaw go w wodzie, tak aby ryż mógł ją wchłonąć. Tak przygotowany ryż wstaw do lodówki na całą noc.
Następnego dnia umieść w blenderze: mleczko kokosowe, ugotowany ryż...
  2. ...erytrytol, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli oraz opcjonalnie rum. Zmiksuj całość na gładką masę.
    ...erytrytol, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli oraz opcjonalnie rum. Zmiksuj całość na gładką masę.
  3. Powstałą mieszankę połącz z wiórkami kokosowymi.
    Powstałą mieszankę połącz z wiórkami kokosowymi.
  4. Przełóż miks do formy do pieczenia i chłodź w lodówce przez całą noc.
    Przełóż miks do formy do pieczenia i chłodź w lodówce przez całą noc.
  5. Gotowe ciasto udekoruj kawałkami mango i listkami świeżej mięty.
    Gotowe ciasto udekoruj kawałkami mango i listkami świeżej mięty.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×