PrzepisDeseryRyżowy "sernik" na zimno

Ryżowy "sernik" na zimno

Ryżowy "sernik" na zimno
Pyszności
07.06.2021 17:00, aktualizacja: 08.06.2021 13:45

Ryżowy "sernik" na zimno to nasz najnowszy hit. Zakochali się w nim wszyscy nasi bliscy i zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Mieszankę do naszego sernika przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 300 g ryż basmati
  2. 1 l woda
  3. 800 ml mleczko kokosowe
  4. 150 g erytrytol/ksylitol
  5. 50 ml rum opcjonlnie
  6. 30 ml ekstrakt waniliowy
  7. 1 szczypta sól
  8. 300 g wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ugotowania ryżu. Po czym zostaw go w wodzie, tak aby ryż mógł ją wchłonąć. Tak przygotowany ryż wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia umieść w blenderze: mleczko kokosowe, ugotowany ryż...

Obraz

2. ...erytrytol, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli oraz opcjonalnie rum. Zmiksuj całość na gładką masę.

Obraz

3. Powstałą mieszankę połącz z wiórkami kokosowymi.

Obraz

4. Przełóż miks do formy do pieczenia i chłodź w lodówce przez całą noc.

Obraz

5. Gotowe ciasto udekoruj kawałkami mango i listkami świeżej mięty.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także