Ryżowy „sernik” na zimno

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od ugotowania ryżu. Po czym zostaw go w wodzie, tak aby ryż mógł ją wchłonąć. Tak przygotowany ryż wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia umieść w blenderze: mleczko kokosowe, ugotowany ryż…
  2. …erytrytol, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli oraz opcjonalnie rum. Zmiksuj całość na gładką masę.
  3. Powstałą mieszankę połącz z wiórkami kokosowymi.
  4. Przełóż miks do formy do pieczenia i chłodź w lodówce przez całą noc.
  5. Gotowe ciasto udekoruj kawałkami mango i listkami świeżej mięty.
Ryżowy „sernik” na zimno
Ryżowy "sernik" na zimno

Na punkcie tego sernika dosłownie oszaleliśmy 🥰 Nie dość, że nie wymaga pieczenia i jest fenomenalny w smaku, to jeszcze znajdziecie w nim zaskakaujące składniki 😍🍰SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3nSzhpGPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/351949

Posted by Pyszności on Tuesday, May 4, 2021