Sałatka na ciepło

Tym razem mamy dla Was kolorową propozycję w wersji fit. Takie sałatki moglibyśmy jeść na okrągło!



Składniki:
Porcje- 400 g mielony indyk
- 1/2 szt. cebula czerwona
- 50 g jarmuż
- 500 g mieszanka warzyw
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/3 szkl. cebula dymka posiekana
Sos
- 1/4 szkl. pasta tahini
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1 łyżka sos sojowy
- 1 łyżka starty imbir
- 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
- 1 łyżka ocet jabłkowy
- 1/4 szkl. woda


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą pastę tahini, sos sojowy, ocet jabłkowy, sok z cytryny, starty imbir, czosnek granulowany oraz wodę.
- Na patelni podsmaż cebulę dymkę, mięso mielone, pieprz i sól.
- Po chwili dodaj jarmuż, cebulę oraz mieszankę warzyw.
- Na gotowym daniu umieść pastę tahini i to wszystko!
Komentarze