PrzepisFitSałatka na ciepło

Sałatka na ciepło

Sałatka na ciepło
Pyszności
02.03.2019 12:00, aktualizacja: 10.09.2020 11:17

Tym razem mamy dla Was kolorową propozycję w wersji fit. Takie sałatki moglibyśmy jeść na okrągło!

Składniki:

  1. 400 g mielony indyk
  2. 1/2 szt. cebula czerwona
  3. 50 g jarmuż
  4. 500 g mieszanka warzyw
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1/3 szkl. cebula dymka posiekana

Sos

  1. 1 łyżka starty imbir
  2. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  3. 1 łyżka ocet jabłkowy
  4. 1/4 szkl. woda
  5. 1/4 szkl. pasta tahini
  6. 1/2 szt. cytryna sok
  7. 1 łyżka sos sojowy

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą pastę tahini, sos sojowy, ocet jabłkowy, sok z cytryny, starty imbir, czosnek granulowany oraz wodę.

Obraz

2. Na patelni podsmaż cebulę dymkę, mięso mielone, pieprz i sól.

Obraz

3. Po chwili dodaj jarmuż, cebulę oraz mieszankę warzyw.

Obraz

4. Na gotowym daniu umieść pastę tahini i to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także