Sałatka szwedzka

sałatka szwedzka

Sezon na ogórki w pełni, dlatego jeśli nie wiesz jak je wykorzystać, mamy ciekawy patent. Sałatka szwedzka, bo o niej mowa, to idealny dodatek do wielu dań. Po prostu palce lizać!

Ogórki do naszego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Przekładany kurczak z piekarnika

Sałatka szwedzka2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sałatka szwedzka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Zalewa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia ogórków w cienkie talarki. Następnie zalej je wodą z rozpuszczoną solą i odstaw na 2 godziny.
    Cały proces rozpocznij od podzielenia ogórków w cienkie talarki. Następnie zalej je wodą z rozpuszczoną solą i odstaw na 2 godziny.
  2. W międzyczasie podziel na talarki również marchewki.
    W międzyczasie podziel na talarki również marchewki.
  3. Rozłóż warzywa do dwóch dużych słoików. Do każdego słoika dodaj również ziarna gorczycy, ziele angielskie oraz liście laurowe.
    Rozłóż warzywa do dwóch dużych słoików. Do każdego słoika dodaj również ziarna gorczycy, ziele angielskie oraz liście laurowe.
  4. Po dwóch godzinach odsącz wodę od ogórków. Po czym przełóż je do słoika.
    Po dwóch godzinach odsącz wodę od ogórków. Po czym przełóż je do słoika.
  5. Czas na przygotowanie zalewy. W tym celu połącz na palniku wodę oraz cukier. Po zagotowaniu dodaj do garnka ocet i ponownie doprowadź do wrzenia. Zalej ogórki.
    Czas na przygotowanie zalewy. W tym celu połącz na palniku wodę oraz cukier. Po zagotowaniu dodaj do garnka ocet i ponownie doprowadź do wrzenia. Zalej ogórki.
  6. Zamknij szczelnie słoiki i pasteryzuj je przez 15 minut.
    Zamknij szczelnie słoiki i pasteryzuj je przez 15 minut.
  7. Sałatka szwedzka nadaje się do spożycia po ok. 7 dniach.
    Sałatka szwedzka nadaje się do spożycia po ok. 7 dniach.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×