Sałatka z brokułami

Sałatka z brokułami to pyszna i sprawdzona przekąska, którą możesz zaserwować zarówno podczas rodzinnego spotkania, jak i imprezy w gronie przyjaciół!

Zobacz także: Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu

Sałatka z brokułami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sałatka z brokułami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Ułóż plastry boczku na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Ułóż plastry boczku na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie zblanszuj brokuł. Aby to zrobić, najpierw umieść warzywo we wrzątku na 2-3 minuty. Następnie umieść je w misce z wodą i lodem.
    W międzyczasie zblanszuj brokuł. Aby to zrobić, najpierw umieść warzywo we wrzątku na 2-3 minuty. Następnie umieść je w misce z wodą i lodem.
  3. Czas przygotować sos do sałatki. W tym celu połącz: majonez, jogurt grecki, natkę pietruszki, sól i pieprz.
    Czas przygotować sos do sałatki. W tym celu połącz: majonez, jogurt grecki, natkę pietruszki, sól i pieprz.
  4. Teraz połącz wszystkie składniki sałatki w jednej misce. W naczyniu powinien znaleźć się brokuł, czerwona cebula, słonecznik, cheddar, żurawina i upieczone plastry boczku.
    Teraz połącz wszystkie składniki sałatki w jednej misce. W naczyniu powinien znaleźć się brokuł, czerwona cebula, słonecznik, cheddar, żurawina i upieczone plastry boczku.
  5. Nie zapomnij dodać również sosu. I gotowe!
    Nie zapomnij dodać również sosu. I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×